wtorek, 3 lutego 2015

Kurczak z warzywami po meksykańsku

Czasem opłaca się czytać przepisy z opakowań ;) Ostatnio biorę stamtąd coraz więcej przepisów.
 To jest dziwne :D Z wyglądu szału nie robi, jest szybkie i ciągle mi w nim czegoś brakuje..
Oryginalnie w przepisie jest zielona papryka i czosnek. Myślę,że ten ostatni zrobiłby różnicę w smaku, ale ciągle zapominam kupić.
Połączenie chili extra hot z kukurydzą jest nietypowe w smaku. Raz czujesz ostrość bo jesz np. kurczaka z ryżem, a za chwile słodka kukurydza z papryką.



 Przepis na 4 lub nawet więcej porcji:
Składniki:
  • podwójny filet z kurczaka
  • czerwona papryka
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • puszka fasoli czerwonej
  • 2 cebule
  • przyprawa chili
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do podsmażania
Wykonanie: (ok. godziny)
Kurczaka, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. 


Podduśić na głębokiej patelni. Dodać soli, pieprzu.


Odcedzoną kukurydzę i fasolę z sokiem dodać do reszty. Dusić pod przykryciem ok. 15 min. 



 Posypać chili, wymieszać i jeszcze troszkę podusić. 

Podawać z ryżem lub kaszą :)
Smacznego!