Przepis znalazłam na opakowaniu ryżu parboiled z Lewiatana
danie dość czasochłonne jeśli nie mamy rosołu z kurczaka i kawałka w nim gotowanego mięsa.
Najlepiej jeśli zrobimy je z resztek rosołu.
Na zdjęciu może nie wygląda, ale jest pyszne ;)
Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka (ok. pół kg)
- łyżka wegety/kucharka
- 3 szklanki rosołu drobiowego (gotuję go w wodzie po gotowaniu piersi + kostka rosołowa)
- szklanka śmietany
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki mąki
- 2 łyżki masła
- ryż/makaron/kasza
Gotujemy pierś z kurczaka z przyprawą (pierś wrzucamy do wrzątku na ok. 20 min). Wyciągamy ją z wody, wrzucamy do garnka kostkę rosołową (ilość w zależności od ilości wody). Pierś gdy ostygnie kroimy w dużą kostkę.
Masło rozpuszczamy w garnku na małym ogniu, dodajemy mąkę i mieszamy żeby się nie przypaliła. Dodajemy rosół, mieszamy aż wszystko ładnie się połączy i zostawiamy do zagotowania. Dodajemy mieszając śmietanę i sok z cytryny. Wrzucamy pokrojoną pierś i doprowadzamy do wrzenia.
Najlepiej zostawić sos na przynajmniej pół godziny żeby składniki się przegryzły.
I got the new the king casino no deposit bonus【Malaysia】
OdpowiedzUsuń【 William】pinterest in 2021, septcasino หารายได้เสริม the communitykhabar king casino no casino-roll.com deposit bonus,【WG98.vip】⚡,taylorlancer,taylorlancer,golfking. titanium metal trim