Leczo jest daniem bardzo popularnym, a mimo wszystko nigdy wcześniej go nie robiłam.
Wypróbowałam przepis ze strony KwestiaSmaku i muszę Wam powiedzieć, że jest boskie <3
Gdy dodamy przyprawy zapach od razu ściąga wszystkich do kuchni i nie mogą się doczekać.
Danie jest tak dobre, że to jego jedyne zdjęcie które mam!
Potem już tylko człowiek myśli o jedzeniu ;)
Danie jest tak dobre, że to jego jedyne zdjęcie które mam!
Potem już tylko człowiek myśli o jedzeniu ;)
Jest to wersja najprostsza, a mimo to pyszna.
Wystarczy nam jeden garnek i podstawowe składniki.
Wszystko kroimy, wrzucamy do gara i cudo gotowe.
- 2 łyżki tłuszczu (olej, oliwa, smalec, co kto chce)
- 2 cebule
- 200 g kiełbasy
- 2 ząbki czosnku
- 2-3 papryki (najlepiej różnych kolorów)
- 2-3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- 1/2 łyżeczki soli
- świeżo zmielony pieprz
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
- 500 ml passaty z butelki lub kartonu
Podawać na ciepło z kromkami chleba.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz