Dziś banalnie prosty i szybki przepis na sałatkę na słodko.
Jako dodatek mięsny można w niej użyć zarówno kurczaka jak i tuńczyka z puszki.
Zdjęcie może nie jest najpiękniejsze, ale taki urok sałatek majonezowych.
Składniki:
- woreczek ugotowanego ryżu np. parboiled
- puszka tuńczyka w sosie własnym lub oleju
- puszka kukurydzy
- pół puszki ananasa
- ok. 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
W wersji najprostszej czas zajmuje nam właściwie tylko ugotowanie ryżu, odsączenie i dość drobne pokrojenie ananasa oraz odsączenie tuńczyka i rozdrobnienie widelcem jego zbitych kawałków. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, doprawiamy mocno pieprzem oraz solą, dodajemy 2-3 łyżki majonezu i mieszamy. Jak w każdej sałatce tego typu lepiej odstawić ją do lodówki na parę godzin żeby smaki się przegryzły, ale nic nie szkodzi na przeszkodzie żeby trochę podkraść od razu. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz