środa, 4 lutego 2015

Szybki kurczak z warzywami (z mrożonki)

Wracasz 16:30 i nie chce Ci się stać przy garach?
Jeśli potrafisz mądrze rozłożyć czynności, zrobienie tego dania zajmie około 30 min.
To mój najczęstszy obiad ;)
 Bardzo proste, szybkie i sycące danie. 
Z reguły podaję je z ryżem,ale dziś stwierdziłam że wykorzystam makaron.
Bez kurczaka też jest bardzo dobre ;)

 


Składniki:
  •  drobne mrożone warzywa, np. sałatka meksykańska (typowe warzywa na patelnie są za duże i trudne dłużej się gotuje)
  • filet z kurczaka
  • przyprawa do kurczaka
  • bułka tarta
  • masło/margaryna
  • trochę oleju do smażenia
Wykonanie:
Gotujemy ryż/kaszę/makaron. W tym czasie wstawiamy też lekko osoloną wodę na warzywa. Kroimy kurczaka w kostkę, posypujemy przyprawą i smażymy na patelni. Gdy warzywa się ugotują wylewamy wodę i dodajemy ok. 2 łyżek bułki tartej i ok. 1,5 łyżki margaryny. Wszystko mieszamy, dodajemy kurczaka. Smacznego!