Czasem opłaca się czytać przepisy z opakowań ;) Ostatnio biorę stamtąd coraz więcej przepisów.
To jest dziwne :D Z wyglądu szału nie robi, jest szybkie i ciągle mi w nim czegoś brakuje..
Oryginalnie w przepisie jest zielona papryka i czosnek. Myślę,że ten ostatni zrobiłby różnicę w smaku, ale ciągle zapominam kupić.
Połączenie chili extra hot z kukurydzą jest nietypowe w smaku. Raz czujesz ostrość bo jesz np. kurczaka z ryżem, a za chwile słodka kukurydza z papryką.
Oryginalnie w przepisie jest zielona papryka i czosnek. Myślę,że ten ostatni zrobiłby różnicę w smaku, ale ciągle zapominam kupić.
Połączenie chili extra hot z kukurydzą jest nietypowe w smaku. Raz czujesz ostrość bo jesz np. kurczaka z ryżem, a za chwile słodka kukurydza z papryką.
Przepis na 4 lub nawet więcej porcji:
Składniki:- podwójny filet z kurczaka
- czerwona papryka
- puszka kukurydzy konserwowej
- puszka fasoli czerwonej
- 2 cebule
- przyprawa chili
- sól, pieprz do smaku
- olej do podsmażania
Kurczaka, paprykę i cebulę pokroić w kostkę.
Podduśić na głębokiej patelni. Dodać soli, pieprzu.
Odcedzoną kukurydzę i fasolę z sokiem dodać do reszty. Dusić pod przykryciem ok. 15 min.
Posypać chili, wymieszać i jeszcze troszkę podusić.
Podawać z ryżem lub kaszą :)
Smacznego!