Pomysł na śniadanie lub kolację.
Zdrowy i zapychający ;)
Przepis po raz kolejny poznałam przez Kwestię Smaku
Składniki: (2 porcje)
- pół szklanki płatków owsianych
- łyżka cukru
- 1/2 - 3/4 szklanki wody
- pół szklanki mleka kokosowego
- pół szklanki malin, mogą być mrożone
- miód lub syrop klonowy
Płatki owsiane przepłukać wodą kilka razy aż nie będzie mętna. Świeżą wodę z płatkami zagotować i na mniejszym ogniu gotować ok. 10 min co jakiś czas mieszkając. Dodać cukier, mleko kokosowe i gotować kilka minut. Maliny lekko podgrzać i rozmieszać np. widelcem żeby lekko się rozpadły.
Do płatków lub malin jeśli są bardzo kwaśne dodać miodu lub cukru do smaku.
Można zrobić na wieczór, zjeść pół i przechować w lodówce do rana na śniadanie. Płatki wsiąkną więcej płynów, ale nadal będą smaczne ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz